Waarom zou je Chinese carbon racewielen kopen?

chinese carbon racewielen

Er zijn vele redenen om Chinese carbon racewielen te kopen. De eerste en meest voor de hand liggende is de prijs. Ze zijn veel goedkoper dan wielen van andere bekende merken zoals DT Swiss en Roval. Vooral als je ze in grote hoeveelheden koopt. Dit bespaart ook op verzendkosten, wat betekent dat je totale kosten per wiel nog verder dalen. Wanneer de prijs daalt, zou je verwachten dat de kwaliteit ook daalt. Maar als je kiest voor betrouwbare Chinese merken, is de kwaliteit vergelijkbaar dankzij de lage arbeidskosten en het feit dat je de wielen rechtstreeks van de fabrikant koopt. Wist je dat er meerdere grote merken zoals DT Swiss hun wielen ook in Azië laten produceren? Naast de prijs heb ik zelf ervaren dat Chinese fietswielen meer aanpasbaar zijn dan andere niet-Chinese merken. Dit zijn voor mij de twee belangrijkste redenen om voor Chinese carbon fietswielen te kiezen.

Chinese carbon racewielen zijn goedkoper

Als je het beste van beide werelden wilt, zijn Chinese carbon racewielen goedkoper dan Amerikaanse of Europese carbon fietswielen. Waarom? Omdat ze massaal geproduceerd worden en daarom goedkoper zijn dan het kopen van een uniek wiel van een ambachtelijke fabrikant. Maar laat dat je niet afschrikken! Want zoals je in de volgende paragraaf zult zien betekent massaproductie niet dat er geen aanpassingen kunnen worden gemaakt. Arbeidskosten zijn lager in China en je bent direct aan de bron van de productie van fietswielen. Veel bekende merken laten hun wielen ook in China en Taiwan produceren. Chinese carbon racewielen zijn al menigmaal bewezen net zo goed te zijn als hun tegenhangers wat betreft kwaliteit, prestaties en duurzaamheid – en ze kosten ook nog eens minder geld.

Verschillende afwerkingen van carbon Chinese racewielen
Verschillende afwerkingen van carbon Chinese racewielen

Chinese carbon racewielen aan te passen naar smaak en wensen

Fietswielen uit China zijn op verschillende manieren aanpasbaar. De decals zijn slechts één manier waarop je je fiets met deze wielen kunt personaliseren, maar er zijn ook andere opties:

  • Je kunt kiezen uit veel verschillende maten en velgbreedtes. Als je er zeker van wilt zijn dat de wielen op je fietsframe passen, is het belangrijk om te weten welke maat- en breedteopties er beschikbaar zijn voor een bepaald set Chinese carbon fietswielen voordat je je aankoop doet.
  • Je kunt ook een velgdiepte (of velghoogte) kiezen die het beste past bij je rijstijl en voorkeuren.
  • Afwerking: Chinese merken laten je vaak kiezen tussen 12K, 3K en UD-afwerking met twee variaties per versie: glanzend en mat.

Chinese carbon racewielen zijn in het algemeen dus helemaal naar smaak en wensen aan te passen. Een groot voordeel in vergelijking met heel wat niet Chinese merken van fietswielen.

Waar kun je betrouwbare Chinese carbon wielen vinden?

China produceert al jaren carbon racewielen en ze zijn een populaire keuze geworden bij fietsers over de hele wereld. Je zult geen problemen hebben om hoogwaardige Chinese carbon wielen op de markt te vinden, want er zijn zoveel keuzes beschikbaar. Natuurlijk moet je wel altijd opletten. Er zijn Chinese merken en bedrijven op de markt die niet echt om je veiligheid geven en lage kwaliteit wielen produceren. Deze wielen zijn zeker gevaarlijk voor je veiligheid. De beste manier om een fatsoenlijk en betrouwbaar merk te vinden is om te checken met vrienden of familie die al een paar Chinese carbon wielen hebben gekocht. Of kijk eens naar de online reviews van mensen die een paar racewielen hebben gekocht.

Al deze aspecten zorgen ervoor dat je te maken hebt met een betrouwbaar, veilig en vertrouwd fietswielfabrikant.

Check onze Chinese fietsenmerkpagina om sommige van de beste en meest betrouwbare Chinese racefietsmerken te vinden.

Elves carbon racewielen
Elves carbon racewielen

Conclusie & persoonlijke ervaring

 In het algemeen zijn carbon wielen duur, maar het kopen van Chinese carbon racewielen kan je veel geld besparen. Ze zijn in de meeste gevallen ook aan te passen naar je eigen wensen en voorkeuren. Iets wat niet altijd mogelijk is  bij niet-Chinese merken. Sinds ongeveer 6 maanden heb ik mijn eigen set Chinese carbon wielen en ik moet zeggen dat ik geen echt verschil voel met mijn wielen van de gerenommeerde merken zoals van Scope en Roval. Tot hiertoe waren de racewielen een schot in de roos. Bovendien was de klantenservice zeer responsief. De wielen arriveerden ongeveer 10 dagen na verzending. Ze waren zorgvuldig verpakt en beschermd tijdens de verzending. Dus ja, ik ben een zeer tevreden klant en mijn volgende carbon wielen zullen weer Chinees zijn.

Check mijn blogartikel “Waarom zijn carbon racewielen de beste upgrade voor een racefiets?” om meer te lezen over carbon wielen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.